Drop

Klimaatadaptief bouwen

Duurzaam bouwen is inmiddels bijna vanzelfsprekendheid. Niet alleen energieneutraal bouwen, maar ook stikstofvrij, circulair, natuurinclusief en klimaatadapatief. Dit is het gevolg vanuit de toenemende regelgeving door de overheid, maar ook vanwege de toenemende vraag en omdat veel bedrijven een steentje willen bijdragen.

Bouwen zonder schuldgevoel

De overheid versnelt en intensiveert de aanpak van wateroverlast, hittestress, droogte en de gevolgen van overstromingen. Daarnaast investeert de overheid zelf in duurzame oplossingen. Bewoners worden steeds bewuster en soms zelfs verplicht om te investeren. Bovendien zijn er veel subsidie-mogelijkheden die actie van inwoners bevorderen. Er is een toenemende vraag naar klimaatadaptieve oplossingen, daar kunnen we niet omheen. Rawinso helpt bedrijven met het aanbieden van duurzame oplossingen.

Mensen willen bouwen zonder schuldgevoel, maar ook bouwen om klaar te zijn voor de toekomst. Meer dan de helft van de Nederlanders geeft aan duurzame of maatschappelijk verantwoordelijke aspecten belangrijk te vinden. Er is grote bereidheid ervoor te betalen (blijkt uit onderzoek Gfk).

Regenwaterbestendige nieuwbouw

Nieuwbouw biedt mooie kansen om een gebouw en de grond direct klaar te maken voor het veranderende klimaat. Door af te koppelen en infiltratievoorzieningen te plaatsen zorgt dit ervoor dat water de tuin in stroomt en geleidelijk in de de bodem kan wegzakken en wanneer nodig opgeslagen kan worden zodat het later gebruikt kan worden tijdens drogere perioden. Daarnaast is het mogelijk opgeslagen water terug te brengen in huis, zodat het gebruikt kan worden voor het spoelen van het toilet, de wasmachine of het sproeien van de tuin. Dit kan voor zowel particuliere projecten als grotere buitenterreinen, groenvoorzieningen of complete woonwijken.

Afkoppelen

Infiltreren

Hergebruiken

Maatwerkoplossingen

Voor kleinere particuliere projecten als een woonhuis of tuinrenovatie zijn er basissets, deze bestaan bijvoorbeeld uit een infiltratiekrat met deksel. Oplossingen en toepassingen die eenvoudig te plaatsen zijn en waarmee een pand of terrein direct klimaatadaptief wordt gemaakt.

Ook voor het klimaatadaptief maken van grotere projecten als woonwijken of het inrichten van openbare ruimten zijn er passende oplossingen. Door waterinfiltratie bijvoorbeeld standaard op te nemen in de optielijsten is dit een stapje in de goede richting van vooruitstrevend ondernemerschap.

We zijn erg tevreden over de manier waarop het systeem aan te leggen is.

Arjan Uitbeijerse

Lees meer

Afkoppelen vereenvoudigd

Duurzaam bouwen is inmiddels bijna vanzelfsprekend. Niet alleen energieneutraal, maar ook stikstofvrij, circulair, natuurinclusief en klimaatadaptief. De regelgeving wordt steeds strikter en bedrijven willen ook een steentje bijdragen. Hoe kan dit al eenvoudig en met minimale kosten gerealiseerd worden? Lees het artikel van Land & Water!

Lees artikel

Neem contact op met adviseur

Voor zowel kleinere projecten als een woonhuis of grotere projecten zoals het inrichten van een woonwijk, er zijn passende oplossingen. Wij denken graag mee in vooruitstrevend ondernemerschap. Direct in contact komen met onze adviseurs?

Neem contact op
Neem contact op
Fill 1 Created with Sketch.