Drop

Infiltreren werkt!
Een duurzame oplossing en beter voor jouw tuin

Start nu, doe het zelf

Installatie

Minder wateroverlast en genieten van een duurzame tuin. Opvangen, transporteren, filteren, infiltreren en hergebruiken; gebruik regenwater slim. Rawinso biedt systemen aan die je makkelijk zelf kunt installeren, maar de installatie kunnen wij ook voor jou regelen.

Klein beginnen met infiltreren

Kleine oppervlakten, zoals een tuinhuis of oprit, kun je eenvoudig zelf afkoppelen en het regenwater infiltreren. Infiltratiekratten kun je gemakkelijk zelf installeren aan de hand van vier stappen.

Bepaal de plaats waar je het krat wilt plaatsen. Twee belangrijke regels:

  • Blijf minimaal 1,5 m bij de fundering vandaan.
  • Blijf minimaal 2 m van bomen vandaan.

Graaf een gat in de grond voor de infiltratiekratten. Houd 30 cm extra ruimte vrij rondom de infiltratiekratten. Hoe diep je moet graven is afhankelijk van de plaatsing:

  • Onder een inrit of beplanting: de hoogte van het infiltratiekrat + 40 tot 60 cm ruimte voor de afdekking
  • Onder bestrating: de hoogte van het infiltratiekrat + 20 cm ruimte voor de afdekking

Graaf daarnaast de ruimte uit voor de zandvangput. Zorg dat deze lager komt te staan dan je woning. En graaf de sleuf uit voor de regenpijp.


Leg 10 cm drainagezand op de bodem van het gat en plaats de infiltratiekratten. Plaats vervolgens de zandvangput. Sluit de bladscheider aan op de regenpijp en verbind de bladscheider met afvoerbuizen aan de zandvangput en vervolgens aan het infiltratiekrat.


Stort drainagezand in gelijke lagen in het gat rondom het infiltratiekrat. Leg bovenop het infiltratiekrat een beschermlaag van 10 cm drainagezand en dek verder af met grond.

Of bekijk de instructievideo:

Installatie op maat

Je kunt een Rawinso systeem, klein of groot ook laten aanleggen. Vraag naar de mogelijkheden bij onze Rawinso Adviseurs. Wij werken ook samen met vakkundige hoveniers die ervaring hebben met het plaatsen en optimaliseren van onze systemen. Vraag een offerte aan via info@rawinso.nl. 

Neem contact op
Fill 1 Created with Sketch.