Drop

Rawinso voor gemeenten & overheid

Nu lange perioden van droogte, maar ook stortbuien met veel wateroverlast steeds vaker voor komen willen gemeenten zich voorbereiden. Het klimaat verandert en dit zorgt voor wateroverlast, verdroging, hittestress, overstromingen en ongezonde omgevingen om in te leven en te werken. Dorpen en steden zijn overgevoelig voor teveel regenwater, op verharde terreinen kan regenwater immers geen kant op.

Totaal concept

Gemeenten en overheid willen zich uiteraard zo goed mogelijk voorbereiden op de negatieve gevolgen van klimaatveranderingen. Hoe kan dit het beste worden aangepakt? En hoe kunnen inwoners geactiveerd worden om zelf aan de slag te gaan zodat straten en wijken klimaatadaptief ingericht worden? Dat vergt inspanning, van zowel gemeente als inwoner. Een beetje hulp is dan wel handig!

Rawinso ondersteunt gemeenten en overheid in het complete proces, vanaf het ontwikkelen van een plan tot het daadwerkelijk activeren van inwoners. Er zijn uiteraard verschillende mogelijkheden om wateroverlast zoveel mogelijk te beperken. Dit kan bijvoorbeeld het afkoppelen van een woning aan de hand van een regenton zijn, maar ook het aanleggen van een compleet hergebruik systeem voor een bedrijfspand. Vanuit Rawinso denken we graag mee aan de mogelijkheden binnen een gemeente.

Maatwerk

Bekijk de verschillende mogelijkheden voor het afkoppelen, infiltreren en hergebruik vast zelf. Uiteraard denken onze Rawinso adviseurs graag mee met het klimaatadaptief inrichten van een gemeente. Niet iedere gemeente heeft dezelfde mogelijkheden en vraagt dus om een zelfde aanpak. Direct in contact komen met onze adviseurs? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Afkoppelen

Infiltreren

Hergebruiken

Activatie

Het activeren van inwoners is essentieel. Door draagvlak te creƫren is de kans op succes maximaal. Kortom; overtuigingskracht, goede voorlichting, maar ook concepten volledig toegespitst op de doelgroep, bijvoorbeeld particulieren of bedrijven zijn van belang. Rawinso staat klaar voor ondersteuning van gemeenten en overheid. Bekijk een aantal van de mogelijkheden aan de hand van onderstaande voorbeelden. Benieuwd wat we voor een specifieke gemeente kunnen betekenen? Samen stemmen wij de plannen graag af om zo een passende maatwerk oplossing te kunnen bieden.

Neem contact op met adviseur

Niet iedere gemeente heeft dezelfde problemen en mogelijkheden en vraagt dus om een zelfde aanpak. Benieuwd wat we voor jouw gemeente en/of overheid kunnen betekenen? Samen stemmen wij de plannen af, om zo een passende maatwerk oplossing te kunnen bieden. Direct in contact komen met onze adviseurs?

Neem contact op
Neem contact op
Fill 1 Created with Sketch.