Terug naar overzicht

Regenwater hergebruiken in de tuin

Particulier

De tuin van Anita Molenveld is klaar voor het hergebruiken van regenwater. Het complete systeem op maat van Rawinso is door Intratuin Lochem geleverd. “Rawinso maakt het mogelijk water op te vangen en door middel van een compleet systeem makkelijk her te gebruiken”, aldus Gert-Jan Holtkamp van Intratuin Lochem. 

Anita Molenveld keert na 35 jaar terug naar het huis waar ze geboren en getogen is en maakt het gereed voor de toekomst. “Weer ‘thuis’ gekomen wil ik het mijn huis maken door het te verbouwen, maar de karakteristieke aspecten te laten staan”, aldus Anita Molenveld.

“Na het invullen van het formulier voor een tuinontwerp bij Intratuin Lochem kwam ik in contact met Gert-Jan Holtkamp, waaruit een prettige samenwerking is ontstaan. Na de vraag van Gert-Jan hoe ik de tuin ging onderhouden was het voor mij duidelijk dat ik regenwater wil opvangen zodat het hergebruikt kan worden. Ik ben van plan hier de rest van mijn leven te blijven wonen en wil geen slaaf van mijn tuin worden”, geeft Anita aan.  

“Er kan straks 10 kuub hemelwater opgeslagen worden in de tuin en er komt een automatisch beregeningssysteem in, dat bediend wordt met een app”, aldus Gert-Jan Holtkamp. 

Niet alleen het gemak, ook het duurzame aspect is belangrijk voor Anita. “Tegenwoordig zie ik veel tuinen waar alleen maar grind, of nog erger, tegels liggen. Ik houd van groen en draag mijn steentje bij aan het behouden van het klimaat. We moeten zuinig zijn op ons drinkwater en voor het besproeien van de tuin is regenwater dan een perfecte oplossing. Mocht het technisch zonder al te veel moeilijkheden kunnen, zal ook het toilet op regenwater aangesloten worden”, stelt Anita. 

Het is een compleet project waar de nodige tijd in gaat zitten, maar met de juiste begeleiding goed te realiseren. “Al met al is het een heel project en vind ik het spannend, maar Gert-Jan begeleid en adviseert geweldig.”

Ik ben van plan hier de rest van mijn leven te blijven wonen en wil geen slaaf van mijn tuin worden!

Anita Molenveld
Neem contact op
Fill 1 Created with Sketch.